Kvalitet
ARVE SERIGSTAD
"Klippfisk er et av produktene som beskriver den norske matkulturen best – og Nord-Norge som leverandør av norsk identitet"

OM KVALITETEN

Kokken

Klippfisk er et anvendelig og tilgjengelig produkt. Anvendelig fordi den kan benyttes til langt mer enn bacalao, noe jeg har vist i mine oppskrifter. Tilgjengelig fordi konserveringsmetoden gjør at vi kan nyte råvaren året rundt. Klippfisk er et av produktene som beskriver den norske matkulturen – og Nord-Norge som leverandør av norsk identitet. Det er noe tidløst med klippfisk. Vi har vokst opp med dette flotte produktet, og det vil våre etterkommere også gjøre. Derfor er jeg svært glad for å bidra med framsnakking av denne enestående råvaren, tradisjonene og vår identitet. Det er fantastisk når nye aktører satser på å videreføre den norske kulturarven.

Arve Serigstad driver Arves Mat og eget kurskjøkken i Stavanger. Han har gitt ut kokebøker og vunnet flere matkonkurranser. Nå er han aktuell med kokeboken Arves Matgladskap.