Ovnsbakt Loin med syltede små rødløk, gulrotkrem og sprø poteter
150 g Loin pr porsjon (se pakning for utvanning)
rapsolje
Tørk den utvannede fisken på kjøkkenpapir, ha rapsolje i bunnen på stekebrettet og bak fisken i midten i ovnen. Bruk over- og undervarme, 180 grader i ca. 12 minutter.
Syltede rødløk
1-2 små rødløk pr. porsjon
2 dl eplemost
1/2 dl eplecidereddik
1 dl vann
2 ss sukker
Skrell løken uten å ødelegge stilkfestet. Del løken gjennom stilkfestet for å holde den sammen i båter. Ha eplemost, eddik, vann og sukker i en kjele og varm opp (behøver ikke å koke). Ha løken i kjelen og la det småputre i ca. 20 minutter.
Gulrotkrem
1 kg gulrot
100 g smør saft fra 1/4 sitron
1/4 ts cayennepepper
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Skrell og grovkutt gulrøttene, ha i gryte, dekk med vann og kok mørt. Ha smøret i bunnen av en blender, fyll på med gulrøttene og ha i en 1/2 dl av kokevannet. Kjør til ønsket konsistens og smak til med resten av ingrediensene. Ha over i kjele og varm opp før servering hvis du har laget denne på forhånd.
Sprø poteter
ca. 150 g kokefaste poteter pr. porsjon
1 ss fersk timian, finhakket
1 ss fersk rosmarin, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
3 ss rapsolje
1 ts bakepulversalt
Skrell og kutt potetene i store biter og kok dem med litt salt i 8-10 minutter. Ha 1 ts bakepulver i vannet. Dette bidrar til at overflaten på potetene løses mer opp, noe som gjør det lettere å få dem sprø i ovnen etterpå. Ha oljen i en liten panne eller kjele og sett på middels varme, og ha i timian, rosmarin og hvitløk til hvitløken er blank og gjennomstekt uten å ta farge. Sil av kokevannet og damp bort fuktigheten fra gryten, ha i oljen med timian og hvitløk, sett på lokket og rist godt for å blande, men også for å gjøre potetene litt “ødelagt” på utsiden. Ha dem i ildfast form og stek videre i ovnen på 200 grader i ca. 1 time. Ta dem gjerne ut et par ganger og vend dem med en skje.